Chaos is Served

octombrie 29, 2010

Life in hospital. New challenges

Filed under: chaos is served — Etichete:, , , , — recipe4chaos @ 4:55 pm

La Medicina’s grei primii 6 ani, pan-ajungi in anu 3…zicea o veche zicala studenteasca:)) Ei..au trecut doar 2 ani…si am ajuns in anul 3:) A trecut chiar o luna din noul an universitar, an mult asteptat de multi dintre noi, pentru ca ne ofera o schimbare majora a ceea ce consideram noi pana acum „facultate” .

Sigur ca pana acum am facut practica in spitale, clinici, cabinete, dar nimic nu se compara cu Semiologia,  invatata de noi anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, Bucuresti.

Cum spuneam,  Semiologia schimba complet viziunea studentului la medicina. Intalnirea cu pacientul si anamneza pot sa reprezinte in anumite cazuri mari provocari. Nu toti pacientii sunt comunicativi si sociabili, mai ales avand in vedere ca nu au venit de drag la spital sau ca sa ne dea noua informatii cu privire la boala lor. In plus, majoritatea au nu doar o boala, ci diverse, cu complicatii sau fara, mai grave sau mai putin grave. Discutia cu pacientii este uneori dificila, pentru ca nu reusim sa scoatem nimic de la ei: unii refuza sa vorbeasca, altii pur si simplu nu stiu ce sau cum sa spuna. In plus, cum spunea Dr. House, „everybody lies” : uneori, simptomele se bat cap in cap sau sunt total diferite de ceea ce a fost scris de catre medic, la internare, in foaia de observatie.

Spitalul este bineinteles si destul de deprimant. La fiecare LP aflam ca a mai murit cineva, poate chiar cineva cu care am discutat cu o zi inainte. Alteori, povestile oamenilor te lovesc pur si simplu, pentru ca nu te poti rezuma strict la discutia medic-pacient. Uneori, viata pacientilor este sau a fost o adevarata drama, de la care li se trag o mare parte din probleme.

Insa, oricum ar fi, ne place anul 3. De acum inainte, intram cu adevarat in medicina. 🙂

Recipe4Chaos

 

 

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: